Sotahuuto on viikonlopun mittainen Suomen suurin pehmomiekkailu- tapahtuma, joka järjestetään Padasjoella Palotaruksen alueella 2-4.8.2013 yhdeksättä kertaa. Sotahuuto on historiallista taistelua pehmustetuin asein niin metsässä kuin kentällä, ryhmissä ja yksin. Tapahtumia on järjestetty vuosittain, kesästä 2005 lähtien. Ikäraja tapahtumaan on 15 vuotta.

 

Tänä vuonna viitekehyksenä on nykyisen Suomen alueelle tehdyt ristiretket sekä 1200-luvun kärhämät Ruotsin ja Novgorodin välillä.

Luvassa on paljon hikeä, onnistumisia, taistelun tappioita ja voittoja!

 

Sotahuudon ydin on armeijatasoinen taistelu historiallisilla, pehmustetuilla aseilla - boffereilla. Sotahuuto toimii pääasiassa ryhmäpohjaisena, eli osallistujat ilmoittautuvat ryhmissä ja taistelevat läpi tapahtuman oman ryhmänsä kanssa. Ryhmän tyylistä riippuu sitten tarkoittaako tämä kylkikyljessä taistelurivissä seisomista vai pitkin metsiä itsekseen juoksentelua. Yksilötkin toki voivat ilmoittautua, mutta heidät liitetään muihin ryhmiin tai heistä muodostetaan oma ryhmänsä. Tapahtumaan odotetaan 600 osallistujaa. Tapahtuma on suurin pohjoismainen taistelutapahtuma.

 

Sotahuudon idena on skenaariovetoinen taistelu suurten armeijoiden välillä. Kyseessä ei siis ole yksi pitkä taistelu joka kestää koko viikonlopun, vaan yksittäinen skenaario voi kestää 15 minuutista pariin tuntiin riippuen skenaarion tavoitteesta ja käytettävän maaston laajuudesta. Skenaarioiden ansiosta yhdessä taistelussa nopeasti kuolleet pääsevät osallistumaan taisteluun taas seuraavassa skenaariossa. Joissain skenaarioissa käytössä on "henkiinherääminen" jossa kuolleet pääsevät jo samassa skenaariossa mukaan "täydennyksinä". Pääpaino on taistelulla ja historiallinen viitekehys on mukana luomassa tunnelmaa. Aloittelevan harrastajan ei kuitenkaan tarvitse liiemmin huolestua historiallisen kehyksen rajoista. Ryhmän tyyliin sopiva varustus, esim tabardi, ja säännöt täyttävä bofferi riittävät osallistumiseen.

 

 

Sotahuuto 2013 kuvituskuva

Ota yhteyttä:

sotahuutory[at]gmail.com

Ryhmätiedot

Yhdistyksen säännöt

B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.
Sotahuuto 2013 kuvituskuva
B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.
Sotahuuto 2013 kuvituskuva
B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.