Sotahuuto 2017 banneri

 SOTAHUUTO 2017

Sotahuuto järjestetään Puumalan Pistohiekalla 21. -23.7. Tapahtuman taisteluiden taustana toimii vuosittain jokin historiallinen sota tai konflikti. Vuonna 2017 Sotahuudon historiallisena viitekehyksenä on vuosina 1596-1597 taisteltu nuijasota.

 

 

Käytännön asiat

Sotahuuto 2017 järjestetään 21-23.7.2017 Puumalan Pistohiekalla. Paikalle saavutaan perjantai-iltana tai viimeistään varhain lauantaina aamulla, varsinainen toiminta keskittyy lauantaille ja sunnuntaille. Tarkempi aikataulu julkaistaan myöhemmin.

Osallistumismaksut

Tapahtuman osallistumismaksu on 20 euroa, jonka lisäksi tapahtuman ruokailut kustantavat 30 euroa.

Osallistujilla on mahdollisuus ottaa tapahtumaan tapaturmavakuutus 3 euron hintaan ilmoittautumisen yhteydessä. Ilmoittautuminen tehdään joko ryhmässä, tai yksilönä (jos taistelijalla ei ole ryhmää jossa ilmoittautua, katso "Ilmoittautuminen".)

Maksettuja osallistumismaksuja ei palauteta, mutta peruutuksen tullessa ryhmänjohtaja voi toki halutessaan kaupitella paikkaa eteenpäin.

Epäselvyyksissä yhteys Pekka Ruhtinaaseen puh. 050 4619788 tai sähköpostilla osoitteeseen sotahuutory[at]gmail.com.

Ilmoittautuminen

Lisätietoa ilmoittautumisesta löydät Ilmoittautuminen-osiosta.

Pehmomiekkailu & Säännöt

Sotahuuto 2017 -tapahtumassa noudatetaan pehmomiekkailun vakiintunutta säännöstöä, joka on julkaistu tapahtuman sivuilla säännöt-osiossa sekä keskustelufoorumilla. Näiden sääntöjen noudattamista odotetaan osallistujilta ja niitä rikkova poistetaan tapahtumasta. Kaikki tapahtumassa käytettävät pehmoaseet ja varusteet tarkastetaan ennalta turvallisuuden suhteen järjestäjien nimeämien tarkastajien toimesta, ja vain tarkastettujen ja hyväksyttyjen varusteiden käyttö sallitaan tapahtumassa. Skenaarioiden ulkopuolella pehmomiekkailu on sallittua erikseen sitä varten merkityillä alueilla; päihtyneenä ei tällöinkään pehmomiekkailla. Sotahuudossa käytettävät säännöt löytyvät linkin takaa.

Majoittuminen

Tapahtumassa majoitutaan pääosin omissa teltoissa. Telttamajoitusalue sijaitsee käytöstä poistetulla leirintäalueella. Tilaa on siis reilusti. Suosittelemme isoja puolijoukkuetelttoja.

Parkkialue

Ajoneuvojen parkkeerausalue on 800 metrin päässä majoitusalueelta oleva entinen lentokenttä. Kaikki ajoneuvot sijoitetaan tapahtuman ajaksi parkkeerausalueelle.

Vessat

Alueella on osallistujien käyttöön bajamajoja ja pisuaari.

Peseytyminen

Tapahtuma-alue sijaitsee Saimaan rannalla. Majoittumisalueen välittömässä läheisyydessä sijaitsee suuri uimaranta, joka on käytössä läpi tapahtuman. Huomaa, että jos käytät peseytyessäsi pesuaineita tulee niiden olla täysin ympäristöystävällisiä.

Järjestyssäännöt

Yleistä

Sotahuuto 2017 -tapahtumassa noudatetaan Suomen lakia.

Yleistä turvallisuutta alueella valvovat järjestyksenvalvojat, jotka tunnistaa selkeästi merkityistä huomioliiveistä. He huolehtivat, että tapahtuman osallistujat käyttäytyvät herrasmiesmäisesti, poistavat asiattomasti käyttäytyvät sekä päihtyneet tapahtumasta ja myös opastavat paikalle mahdollisesti sattuvia sivullisia.

 

Päihteet

Alkoholi tai muut päihteet eivät kuulu pehmomiekkailuun eikä niiden nauttimista päiväotteluiden aikana sallita. Alkoholin vaikutuksen alaisena päiväsaikaan olevat tai muuten selvästi päihtyneesti käyttäytyvät henkilöt poistetaan tapahtumasta. Omien alkoholijuomien kohtuullinen nauttiminen on sallittua täysi-ikäisille perjantai- ja lauantai-iltoina taisteluiden jälkeen.

Ilta-aikaan häiritsevästi käyttäytyvät täysi-ikäiset alkoholin nauttijat passitetaan nukkumaan tai poistetaan tapahtumasta.  Tapahtumassa ei ole alkoholianniskelua.

 

Tupakointi on sallittua vain erikseen merkityillä, tuhkakupillisilla tupakointipaikoilla.

 

Tuli

Avotulen teko ja grillien käyttö on sallittua rannan läheisyydessä sijaitsevilla, erikseen merkityillä tulentekopaikoilla. Retkikeittimien ja trangioiden käyttö on sallittua koko tapahtuma-alueella. Käytä äärimmäistä huolta ja varovaisuutta kaikenlaisen tulenteon yhteydessä. Metsäpalovaroitus voi muuttaa tulentekokäytäntöjä.

 

Roskat

Roskat kerätään merkittyihin roska-astioihin. Kaikki maastoon viety tavara tuodaan sieltä myös pois. Lisäksi infosta on saatavilla jätesäkkejä koko tapahtuman ajan.

 

Uiminen

Majoitusalueen välittömässä läheisyydessä on peseytymistarkoituksiinkin käytetty järvi, jossa uiminen on sallittua.

 

Eläimet

Tapahtuma-alueelle on sallittua ottaa mukaan lemmikkieläimiä. Kaikki lemmikit tulee pitää tapahtuman ajan kytkettynä, jätökset tulee kerätä talteen eikä lemmikkejä pidä jättää ilman valvontaa. Huomioithan, että osa osallistujista saattaa olla allergisia, eivätkä välttämättä tule toimeen eläinten kanssa.

 

Ensiapu

Sotahuuto 2017 tapahtumassa on jatkuva ensiapuvalmius. Taisteluiden aikana liikuteltava ensiapupiste kiertää maastossa joukon mukana. Ensiapupiste on selkeästi merkitty lipulla, ja ensiapuhenkilöstö käyttää huomioliivejä. Ensiapupisteellä asiaton oleskelu on kielletty. Ensiapu ei jaa lääkkeitä, esim (särky- ja allergialääkkeitä), joten kannattaa varautua näihin tarpeisiin itse.

Vastuu- ja vakuutuskysymykset

Sotahuuto 2017 järjestäjät tekevät parhaansa, jotta tapahtuma olisi hauska ja turvallinen sen kaikille osanottajille. Johtuen pehmomiekkailun suhteellisesta vauhdikkuudesta sekä runsaasta luonnossa liikkumisesta, riski tapaturmiin on kuitenkin aina olemassa. Sotahuuto 2017 tapahtumaan osallistutaan omalla vastuulla hyväksyen nämä pehmomiekkailu-urheilumuotoon lähtökohtaisesti liittyvät riskit. Tapahtuman osallistujat ovat luonnollisesti myös itse vastuussa ja korvausvelvollisia siitä mahdollisesta vahingosta, jota he aiheuttavat toisilleen tai ympäristölleen.

 

Tapahtumajärjestäjät tarjoavat osallistujille vapaaehtoista, väliaikaista tapaturmavakuutusta jonka voi varata ilmoittautumisen yhteydessä.

 

Tapahtuman ikäraja on 15 vuotta.

Paikalle saapuminen

Tapahtuman osoite on Lietvedentie 1662, 52200 Puumala

 

Järjestäjät kehottavat ryhmiä järjestämään yhteisiä bussikuljetuksia.Pyydämme bussilla saapuvia ryhmiä olemaan yhteydessä järjestäjiin tietäessään saapumisaikansa tai viimeistään tunti ennen saapumistaan alueelle, jotta liikenteenohjaus pystyy varautumaan saapumiseen.

 

Ajoneuvot parkkeerataan erilliselle parkkialueeksi varatulle entiselle lentokentälle, 800 metrin päähän leirialueelta.

 

Paikalle saapuessa on mahdollista ajaa ajoneuvo lähelle majoitusaluetta lastin purkamista varten, minkä jälkeen ajoneuvo ajetaan samaa reittiä takaisin parkkialueelle.

 

Ryhmistä ryhmänjohtaja tai vastuuhenkilö käy kuittaamassa ryhmänsä rannekkeet. Yksilöinä ilmoittautuneet käyvät noutamassa kukin itse rannekkeensa, vaikka olisivat päätyneet jo jonkin ryhmän riveihin.

Omilla ruoilla Sotahuutoon?

Sotahuutoon on mahdollista osallistua myös ilman ruokailupaketin ostoa, siis omiin eväisiin turvautuen. Tällöin ruokailuttoman osallistumisen valinneiden tulee huolehtia itse ruoistaan, kukaan kun ei viikonloppua ilman ruokaa taistele. Suosittelemme vahvasti tapahtumaruokailun ostamista. Omien ruokien valmistaminen on sallittua ainoastaan sille erikseen merkityllä paikalla paloturvallisuuden vuoksi. Ruuan valmistaminen leirissä on erikseen kielletty.

 

Omatoimiruokailijan muistisäännöt

1. Syö riittävästi ja oikeanlaista ruokaa että jaksat taistella! Se, minkälaisilla aterioilla kukin jaksaa päivän riehua on tietenkin täysin yksilöllistä: joku tykkää syödä pieniä aterioita lyhyin väliajoin, toinen vetää jättiaamiaisen ja jaksaa sillä iltaan asti. Tiedosta siis omat tarpeesi ja valmistaudu ruokailemaan niiden mukaan. Jos epäilet ettet kykene tuottamaan itsellesi riittävää määrää ruokaa tapahtumassa, kannattaa ehdottomasti ottaa mieluummin ostoruokailu kuin pyörtyä kentälle.

2. Ymmärrä, että Sotahuuto ei odota nuudeliesi kiehumista! Jos ruokasi laitto kestää kauan, voi olla, että missaat skenaarioita. Ryhmäsikään ei välttämättä tykkää, jos puutut rivistä ruonlaittoviivästysten takia. Tapahtuman aikataulu seuraa vain ostoruokailuja! Jos et osaa valmistaa itsellesi riittävää ruokaa riittävällä nopeudella, suosittelemme ostoruokailun ottamista.

3. Täydennä ruokavaliotasi energiapatukoilla, hedelmillä, rusinoilla, suklaalla ym. perinteisillä lisämuonilla skenaarioiden välissä mikäli epäilet, etteivät varsinaiset ruokasi riitä ylläpitämään taistelukuntoasi.

4. Säästä paljon valmisteluaikaa vaativien ruokien laitto niille aterioille, joihin on runsaasti aikaa. Etenkin lauantain iltaruoka on tällainen, koska sen jälkeen ei enää taistella, eli voit halutessasi tehdä ateriasi vaikka kuinka hitaan kaavan mukaan. Lisäksi kumpienkin aamiaisten valmisteluun saa lisäaikaa kun yksinkertaisesti laittaa herätyskellon soimaan hieman aiemmin. Vastaavasti molemmat lounastauot ovat lyhyitä ja hektisiä, eli niiden aikana ei kannata ruveta tekemään mitään aikaavievää ruokaa: jos uskoo pärjäävänsä kylmällä lounaalla, kannattaa satsata sellaiseen mieluummin kuin lähteä keittelemään vettä tai hiillostelemaan grilliä.

 

Ruoanlaittofasiliteetit omatoimiruokailijoille

Retkikeittimien käyttö on sallittu erikseen merkatulla ruuanlaittopaikalla. Kaasu- ja hiiligrillien käyttö on niinikään sallittua.

Avotulen teko ei ole alueella sallittua. Koskee myös kertakäyttögrillejä muualla kuin ruuanlaittopaikalla.

Järjestäjät

Vuoden 2017 Sotahuudon järjestäjät tulevat 13. Komppaniasta. Pääjärjestäjinä toimivat Roope Sillanpää, Pekka Ruhtinas, Joona Kröger, Kasper Karvo ja Ari Riikonen.

Tapahtumaan liittyvissä asioissa kannattaa olla yhteydessä puhelimitse 046 9324549 tai sähköpostiosoitteeseen sotahuutory@gmail.com.

Imoittautuminen

Hintatiedot:

- Sotahuudon tapahtumamaksu 20 €

- Ostoruokailu 30 €

- Vapaaehtoinen tapaturmavakuutus Sotahuutoon 3 €

Suosittelemme ottamaan sekä ruokailun että tapaturmavakuutuksen.

Ilmoittautuminen

Nuijasodan urhoolliset ja vähemmän urhoolliset teot odottavat tekijäänsä. Värväydy siis jo tänään!

Ilmoittautuminen Sotahuutoon on avattu ja löytyy osoitteesta ilmoportaali.sotahuuto.fi.

Tänä vuonna käytössä käytössä on ensimmäistä kertaa uusi ilmojärjestelmä, jonka on luonut Jukka-Pekka Venttola & Lauri Laaksonen.

 

Ilmoittautumisohjeet normaalille osallistujalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2017

3. Liity omaan boffausryhmääsi tai valitse yksilöilmoittautuminen. Jos ryhmääsi ei ole vielä listattu vaihtoehdoksi, pyydä ryhmänjohtaajasi luomaan se! Yksittäiset taistelijat ilmoittautuvat tapahtumaan "Yksilöilmoittautumiset"-kohdasta. Yksilöilmoittautuminen avautuu viikon muuta ilmoittautumista myöhemmin 8.6. Yksittäistaistelijat jaetaan ryhmiin järjestäjien toimesta.

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi

 

Ilmoittautumisohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Rekisteröidy ilmojärjestelmään täyttämällä omat tietosi. Erityisesti ryhmänjohtajia pyydetään lisäämään myös puhelinnumeronsa yhteydenpidon helpottamiseksi.

2. Kirjaudu sisään ja valitse tapahtumista Sotahuuto 2017

3. Luo oma boffausryhmäsi omaan armeijakuntaasi tai tasoituspooliin ”Lisää uusi ryhmä”-painikkeesta

4. Lisää haluamasi tuotteet (osallistuminen, ruokailu, vakuutus jne.) tuotenäkymästä

5. Saat vahvistuksen ilmoittautumisestasi

 

Ryhmänjohtajana sinulla on lisäksi valtuudet tarkastella ja muokata kaikkia oman boffausryhmäsi tietoja ”Ryhmien hallinta” -osiosta. Pystyt myös lisäämään ilmojärjestelmään rekisteröitymättömiä henkilöitä osaksi ryhmää.

 

Maksuohjeet ryhmänjohtajalle:

1. Kun ryhmän ilmoittautuminen on valmis, eli kaikki ryhmän jäsenet ovat lisänneet itsensä tai on lisätty ryhmään ryhmänjohtaja voi maksaa ryhmän osallistumismaksut.

2. ”Ryhmien hallinta” -osiosta löydät ”Siirry maksamaan”-painikkeen

3. Ilmojärjestelmä laskee osallistumismaksujen loppusumman, näyttää tilinumeron ja viitenumeron maksua varten.

 

Rahastonhoitajan tervehdys: Jos mahdollista maksa kaikki ryhmäsi maksut yhdellä kertaa. Tämä helpottaa erittäin suuresti tilinpitoa ja rahastonhoitajan työtä!

 

Ilmoittautuminen on auki perjantaihin 30.6 klo 23.59 saakka. Sama päivämäärä on myös ryhmämaksujen takaraja.

Tämän jälkeen ilmoittautumisjärjestelmä sulkeutuu ja tasoituspoolin ryhmät, yksilöilmoittautuneet ja uudet ryhmät lisätään jaettuihin armeijoihin. Määräajan jälkeen voi vielä halutessaan ilmoittautua mukaan sähköpostilla ilmoittautumisesta vastaavalle tai tapahtumapaikalla infossa perjantaina. Jälki-ilmoittautuneet eivät voi ottaa ruokailua, ja heille tapahtumamaksu on 25 euroa.

 

Perinteiseen tapaan odotamme valtaosan osallistujista saapuvan ryhmän jäsenenä, mutta toki mahdollista on edelleen ilmoittautua myös yksin. Mikäli tulet ryhmänä, ilmoittautumisesi hoitaa ryhmänjohtajasi tai tämän nimeämä vastuuhenkilö.

Sotahuudon ikäraja on 15 vuotta.

 

Tapahtuma maksaa tänä vuonna henkilöä kohden 20 euroa, vapaaehtoinen tapahtumaruokailu 30 euroa sisältäen 2 aamiaista ja 3 pääateriaa. Ruokailut toimittaa juvalainen Kruunu Herkku OY.

Alennukset

Työvoima

Työvoimana toimimisesta voi saada ilmaisen sisäänpääsyn tai ilmaisen sisäänpääsyn ja ruokailun. Kysy tarkemmin vastuuhenkilöltäsi, mihin alennukseen olet oikeutettu.

Huoltohenkilöt

Ryhmien huoltohenkilöt, jotka eivät osallistu tapahtuman aikana taisteluihin, ovat oikeutettuja 10e alennukseen tapahtumahinnasta.

Ulkomailta saapuvat taistelijat

Kohta "alennus ulkomailta saapuvalle osallistujalle" koskee osallistujia, joiden kotipaikka on muu kuin Suomi. Ulkomaalaiset saavat tapahtumamaksusta 10 euron alennuksen. Tällä halutaan panostaa Sotahuudon kansainväliseen houkuttavuuteen.

Ilmoita lisätiedot-kohtaan tarkennus alennuksestasi! (mikä on syy, esimerkiksi “ulkomaalainen osallistuja” tai “panssarintarkastaja”).

Tapahtuman ruokalista

Lauantai 22.7.

Aamupala:

Kaurapuuro

Leipä, levite, kinkku, juusto, kurkku

Mehu

 

Lounas:

Kinkkukiusaus/Kasviskiusaus

Raastesalaatti

Mehu

 

Päivällinen:

Broileri herkkupasta / Kasvis herkkupasta

Raastesalaatti 2

Mehu

 

Sunnuntai 23.7.

Moniviljapuuro

Leipä, levite, kinkku, juusto, tomaatti

Mehu

 

Lounas:

Lihapullat kermakastikkeessa / Kasvispihvit

Perunamuusi

Mehu

Raastesalaatti

 

Kaikki SH2017 ruokailun annokset ovat laktoosittomia ja saatavilla on myös kasvisvaihtoehto. Huomautamme, että koska ruoka tuotetaan isoissa erissä läheisellä palveluntarjoajalle, eikä paikan päällä, emme pysty huomioimaan yksittäisiä ruoka-aineallergioita. Erityisruokavalioisia pyydämme olemaan yhteydessä järjestäjiin.

Vakuutus:

Osallistujalla on myös mahdollisuus ostaa vakuutus tapahtumaan edullisesti vain 3 eurolla. Vakuutus on tapahtuma-ajan voimassa oleva tapaturmavakuutus.

Kysymykset ja ongelmat:

Ilmoittautumisesta vastaavalta voi tiedustella puhelimitse tai sähköpostilla, mikäli on ongelmia ilmoittautumisen kanssa.

Ilmoittautumisesta vastaa Pekka Ruhtinas, puh. 050 4619788 tai sähköpostilla osoitteeseen sotahuutory[at]gmail.com.

Ota yhteyttä:

sotahuutory[at]gmail.com

Ryhmätiedot

Yhdistyksen säännöt

B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.
Sotahuuto 2017 banneri
B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.
Sotahuuto 2017 banneri
B2.fi - Sotahuudon kotisivujen palveluntarjoaja.